Friday 25 June 2010

HOLIDAY SERIES- VOL2: CESME


Çeşme, Turkiye'nin en aktif tatil beledelerinden biri, e biri Bodrum biri de Çeşme bence. Güney'de bu kategoriye giren bir de Kaş sayılabilir belki ama all exclusive oteller dışında kendi dinamik hayat enerjisi olan hatta kışları da yaşayan, Turkiye'min güzel deniz- güneş formulu dışında sosyal bir kimliği de oluşmuş sayılı beldelerden biri.
Benimle serüveni 20 sene öncelere dayanır, 17 sene süresince her yazımı 3 ay dolu dolu geçirdiğim İzmir Seferihisar beldesinden mutaka tatilin bir kaç gününü de Çeşme'ye ayırırdık.
Ne zamanki Seferihisar ile bağlarımız koptu yazlık set up ı Bodrum'a taşındı, ben çalışmaya başladım, Çeşme'ye daha az ama daha kaliteli gider oldum.
Son yıllarda Alaçatı'nın da Çeşme'nin içinden tekrar doğması ile, surf hayatı, taş evler, güzel sahil seçenekleri, renkli gece hayatı özellikle gençler için muhteşem bir tatil seçeneği.
Peki nerelerde denize girmeli Babylon Alaçatı bu sene Aya Yorgi'ye taşınıyormuş, yeni yerinde de keyifli olacağına eminim, herkes eskidi dese de bende manevi değeri büyük Seaside'ı hala çok severim. İlk kez Faithless'ı orda izlemiştim ve hem ambiyanstan hem de Faithless'a olan aşkımdan büyülenmiştim. Ilıca sahili boylu boyunca açık renk kumuyla, turkuvaz rengi deniziyle terapatic.

Ne yemeliye gelince, of offf, tabi ki öncelikle kumru, sokak yemeklerinden başlıyorum. Meydan da küçücük bir dükkandan şimdi kocaman bir kaç şubesi ile aynı lezzeti yakalamayı başaran Kumrucu Şevki, kumru nedir demeyin anlatılmaz tadılır, çoook basit gözükse de lezzeti muhteşem bir turk icadı fast food.


Yine Ilıca çarşıda yılların Dost Pide'sini yemeden dönemem Çeşme'den.


Sonra Çiftlikköy'de Langusta, meraklıysanız deniz böceklerine, yerli istakoz veya langustanın ( İstakozun küçüğü, karides in giant boyutlarda kabuklusu gibi bir şey..) şahı Çiftlikköy'de, biz geçen sene taddık, onayladık. Ay daha şık temiz bir şeyler yiyim derseniz de Alaçatı çarşı envayir restaurant brasserie ile dolu.

PAS_8541
Cardı & Bangle: Mango, gerisi aşağıdaki resimde...

Peki ne giymeli, Çeşme'nin Bodrum kadar kendine has bir dress code u yok, her türlü giyimi kaldırabiliyor. Şıkır şıkır, renkli oluyim derseniz bol aksesuarlı chic bir tarzı da kaldırabildiği gibi, rahat, spor oluyim derseniz biraz da surfer conceptinde giyimi de kaldırıyor.
Seçim sizin elinizde, ben bir kaç kombini sizlere fikir versin diye Polyvore'dan toparladım, bir de geçen sene bu dönemde gittiğimiz Çeşme tatilinden bir kaç alıntı ekledim... Ah ah şu saatlerde İzmir'e giden bir uçak koltuğunda olmak için neler vermezdim:) Olanlar varsa şimdiden iyi eğlenceler, yoksa benim gibi bol havuz seçenekleri ile kendi Çeşmenizi yaratabilirsiniz:) İyi haftasonları...

Çeşme Glamoures Surf
Çekinmeyin karıştırın renkleri, neon renklerden korkmayın, teninizle bir olan rahatlıkta bir jean short edinin, çanta, takı gibi aksesuarlarla gerektiğinde şıklaştırmanız çok kolay bu kombinleri.


PAS_8554
Alaçatı'da begonvillerin arasında sokak gezmesinde.. Tatili seviyorum ve çooook özledim, sev-gi-li be-ni ta-ti-le götüüüürr:)
Navy maxi dress: Mudo, Necklaces: Swatch, Yargici, Hair Band: Yargici, Bag: LV,

Yemek resimleri: http://mugatta.com/blog/

3 comments:

Stilcatcher said...

Seferihisar özellikle Teos'un denizini vala Çeşme'ye tercih ederim ben.:)Ayayorgi 'de en sevdiğim yer ise Paparizzi.İlk yeri oranın.gecesini daha çok severim.Bence Baybylon Aya Yorgi'ye yakışacak.
Bi de ıldırı köyüne hastayım.orda da balık yemeği severim :)aklında olsun,gidersen ordaki salaş balıkçalara gidin.pişman olmazsınız:)

Unknown said...

Itııır.. Seferihisar'ı biliyor musun, ah Akarca sahillerinde teenage dönemi geçti:) Teos'da hiç denize girmedim ama balıklarından lop lop...
Umarım bu sene de gideriz, Ildır'ı da yazdım listeye:)

Eda Yılmaz said...

bir çeşme aşığı olarak söylemeden geçemedim, Alaçatı'ya gidince mutlaka Çark plajından denize girilmeli. Bence Ilıca'dan çok daha güzel bir denizi var oranın. Ayrıca yeni açılan Alaçatı 11 de Babylon ya da Paparazi'ye alternatif bir mekan oldu.

Bu arada flickr'dan yayınladığın fotoğraflar artık görünmüyor, bilgin olsun. sevgiler.
Eda
www.izmiristanbularasi.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...