Friday 2 July 2010

ISTANCOOL

Bu haftasonu Istanbul ruhunu, tarzını, şahsına münhasırlığını bir organizasyonla daha çığlık çığlığa haykırıyor.. ISTANCOOL 2-4 Temmuz arası dolu dolu programıyla bugün başladı.

"Istanbul Kültür Başkenti 2010 olmadı." diyenlere inat, şehir yüz değiştiriyor, her hafta bir sanat aktivitesi, her hafta bir festival, bu etkinlikler ile İstanbul'luların da yüzü değişiyor.
Bir yazı okumuştum yakınlarda, hatırlayamadığım için referanslayamayacağım yazarı beni affetsin, benzeri bir şeyler diyor: " ...farkında mısınız? son zamanlarda insanlar ne kadar farklılaştı, giyimleri saç stilleri, herkes farklı olma peşinde..."

Evet farkındayız, bu etkinliklerle bu aktivitelerle beslenen bizler değişiyoruz, öncelikle de dışımıza vuruyor değişim, cesaret..

ISTANCOOL ile tanışacağımız sanatçılar ise çok renkli, çok çeşitli, bir kaç örnek vermek gerekirse,


Zaha Hadid ile tanışmam 9-10 sene öncesine canım kardeşim Onur'un mimarlık eğitimine gider. Fark yaratan, dokuları, klasikleri zorlayan, şehirleri değiştiren, duruşu kuvvetli, keskin bir sanatçı, mimar.

cuar01_chanel0806

Zaha Hadid Karl Lagerfeld ile Coco Chanel 2.55 in 50.yıldönümü şerefine bir organizasyonda..

Franca Sozzani, Italyan Vogue editoru o hep benim de bahsettiğim italyan tarzının en şık şekliyle yıllardır yayınlanan gözü, İstanbul için ilk tespiti twitter'dan:" Istanbul is the greatest mixture of antique and modern. The view of the Bosphorus is absolutely magic"

franca_sozzani2

Haluk Akakçe, Türk yeni nesil çağdaş sanatçılarımızdan. New York'ta yaşayan Londra'da sanat eğitimini tamamlayan sanatçının ses, görsel, animasyonlar kullanarak yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. İstanbul Modern'de hali hazırda çalışmalarını görmek mümkün çok etkilenmiştim.

2D790FDDEF709944A1A94A10r

Haluk Akakçe tasarımı bir aksesuarla...



Ne yazık ki bugün resmi festival açılışını kaçırsam da, yarın ve Pazar etkinliklere katılacağım. Cool bir haftasonu için, bu zengin festival ile beslenmek, beslendiklerinizle fark yaratmak için kaçırmayın derim.
İyi haftasonları:)

PANO

Full programa ulaşmak için tıklayın.

Photos from sabah.com.tr, vanityfair.com, vogue italy

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...