Thursday 9 September 2010

MEDALLIONS

Bu ara takıda yeni takıntım madalyonlar, 70'ler sezonun ilham kaynaklarından olunca, donemin en hip aksesuarlarından madalyonlaın bu kadar gözüme takılması tammameeen sezgisel:)
Hemen bir araştırma yaptım ve ilk durağım Tiffany oldu. Ne yazık ki Turkiye Tiffany'lerde çeşit çok az, sadece harflerin olduğu veya çok büyük çok küçük, onlarda da ya sadece gümüş ya da sadece altın seçenekleri bulmak mümkün.
Web sitesine girince seçeneklerden başınız dönüyor.
Benim favorilerim aşağıda göreceğiniz olimpia serisi, belirli konseptler belirlemişler ve bu konseptlerin azizlerini öne kabartma yapıp arkaya el yazısı ile yazmışlar. Conseptler "Love", "Friendship" ve "Beauty".
Yazılı aksesuarları çok severim "Love" yüzüğüm hep parmağımda biliyorsunuz, "Leonessa" bilekliğim de vardı ama çabuk telef oldu.
"Love" ve "Beauty" benim olsun. "Love" ı göğüs hizasında top top olan incecik zincirle, "Beauty" daha küçük boy bir zincirle üstüste olsun, belki bir de "E" harfi olsa onlarla beraber orta bir boy:)

Aşkı Tiffany'de Aphrodite ve Ares'in yer aldığı bir gösterim temsil ediyor. Aphrodite diğer adıyla Venus güzellik ve aşk tanrısı, savaş tanrısı Ares ile dansta..

madalyon aphrodite and ares
madalyon aphrodite and ares arka

Güzelliği Venus ve Cupid temsil ediyor. Güzellik ve aşk tanrısı Venus ve oklarıyla etrafa aşk dağıtan oğlu Cpid bir diğer adıyla Eros.

madalyon olimpian venus and cupid



madalyon olimpian venus and cupid arka
Aşağıdaki gibi daha sade yuvarlak boy boy ve "Love" yanı sıra istediğiniz harflerde alabileceğiniz madalyonlar da mevcut. Açım, aç gözlüyüm ben! Dediğim gibi 3ünü birleştirmek istiyorum:)

madalyon1

Son zamanlardaki favorim Streettonic' den üstüste takılmış tam madalyon olmasa da altın zincirlerin duruşuna ve Christina Ricci Tiffany madalyonuyla birer örnek.


Streettonic_0110_00

ricci

Not: Bu fikri kafama sokan, madalyonu ve kolyeleri çok güzel taşıyan Stilize arkadaşım Aslı'ya ithafen yazılmıştır.

1 comment:

Cansın Ekşi said...

üzerinde yazı bulunan madalyonlar daha cok hosuma gitti daha zarif duruyor

visnetadindaa.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...