Thursday 31 October 2013

LIFE/ HALLOWEEN

halloween

Bu gece Halloween, bir diger adiyla Cadilar Bayrami. Biraz Amerikali bir gelenek olsa da Avrupa'da da kutlaniyor. Burada da gencler daha cok kutluyor diyebilirim. Ama esasen Ispanya'da 1 Kasim oluler gunu olarak kutlaniyor, her yer tatil, kimse calismiyor. Kutlama demek hata olur. Kaybettikleri yakinlarini aniyorlar, ziyaretlerine gidip, dua edip, cicek birakiyorlar, ailece bir araya gelip anilarini konusuyorlar.
Guney Amerika'da daha ilginc geleneklerle kutlaniyormus, kayiplarina ozel sokaklarda yemek masalari kurulurmus, kendileri iceride yemek yerken, kaybettikleri yakinlarinin da onlar icin hazirlanan sofrayi gordukleri ziyaret ettiklerine inaniyorlar ve dua ediyorlar. Sevgili Maritsa, 2 senedir evde bize yardimci oluyor, Bolivya'li, bu tur gelenekleri ogrenmeyi sevdigimi biliyor uzun uzun anlatiyor:)

Bize gelirsek..
Atlas'a oyun yaratmak olsun, eglence cikarmak olsun boyle firsatlari kacirmamaya calisiyoruz.. Kendisi yaraticiligimizi tuketme konusunda pek basarili:)
Bu gece bir planimiz yok ama yarin sabah 2 yas grubuna uygun bir saatte, hem de buyuklere de verdigim sozu gerceklestirmek uzere, Atlas'in 3 en yakin arkadasi ve aileleriyle bizde Turk kahvaltisinda bulusacagiz.
Cocuklar kahvaltiyi Halloween konseptinde yapacaklar:) Bize eglence, onlara eglence ve anisi kalacak kareler ciksin...

Tonight is Halloween. It's a very American tradition but young people celebrated in here too.
Actually tomorrow, 1st November is  el dia de muertos /the day of the Dead is celebrated in Spain. Using 'Celebration' word would be a mistake to say . "Commemorate" is better word gatherings of family and friends to pray for and remember friends and family members who have died.
In South America there are more interesting traditions , they prepare special dining tables in the streets for their people who have died, they pray for them. Dear Maritsa , help us at home about 2 years , Bolivian , she knows I loved to learn the traditions of them and she tells me about them.

As for us ..
We didn't want to miss opportunities that can we creat games and fun for Atlas. 
We have no plans tonight , but tomorrow morning, at a time suitable for groups of two years olds , we will meet at our house for a turkish breakfast with Atlas' best 3 friends and their parents. 
Children will make breakfast in Halloween concept:) I hope, they will get fun:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...