Monday 25 November 2013

LIFE/ COSMOCAIXA







Dun ne guzel bir pazar oldu... Ne zamandir bir cok kisiden ismini duydugumuz CosmoCaixa isimli muzeyi ziyaret ettik. Cocuklarla Barcelona'da gecirilecek degisik , ogretici ve eglenceli bir pazar programi icin muhesem bir yer.. Sadece cocuklar demek yanlis olur, bizler icin de cok degisik bir deneyimdi.

La Caixa bankasinin actigi bu muze, deneysel bir bilim ve tabiat muzesi. Dunyanin var olusundan itibaren gecirdigi evreler, canlilar, fiziki kanunlarin canli uygulamali demostrasionlari cok guzel bir sekilde sunuluyor.

Isik, dalga, ivme, kuvvet, yer cekimi belki de cok zorla kafalarinda canlandirabilecekleri kavramlarin gorsel ve uygulamali olarak cocuklara anlatimi cok guzel.
Atlas'in 2 yasinda olmasi nedeni ile kucuk mu olur, ne kadar anlam ifade eder kuskulariyla girdigimiz muzede okadar eglendi ve tum demostrasyonlardan o kadar etkilendi ki bir defa ile yetinmeyecegimiz kesinlesti..



DSC08784

DSC08774

DSC08830

DSC08768

Yesterday we went to the CosmoCaixa. It's a kind of natural and science museum for children. We loved that! They explain a lot of concepts like light, power, gravity etc. with really simple and practical demonstrations.
We had doubts Atlas' age before we arrived there but he loved it and he tried all the demos... We will go again for sure.

Ayer fuimos a la CosmoCaixa. Es una especie de museo natural y ciencia para niños. Nos encantó que!
Se explica una gran cantidad de conceptos como la luz, la energía, la gravedad, etc con demostraciones muy sencillo y funcional.
Tuvimos edad dudas Atlas 'antes de llegar allí, pero le encantó y él Probamos todos los demos ... Vamos a ir de nuevo seguro.




1 comment:

Enda said...

ne kadar harika..

sevgiler,
enda,
www.detailsbyenda.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...