Bir suru olmadik is, degisen tatil planlari, sure gelen ve bir turlu uyanip da hayata gecemeyen benim is planlarim bir bastirdi firtina gibi oyle yazisiz bir yaz oldu bu yaz..
Buyuk cumleler kurup yine yerine getirememezlikten korkup bir sey demiyim diyorum, tek diyecegim.. Cok ozledim yazmayi..
Kisa bir ozetle baslarsak, bu yaz her yazin aksine son dk da Bodrum'a gidip 1 ay kalmak yerine, bahardan asik oldugumuz Catalunya'nin en guzel sahil kasabalarindan Calella de Palafrugell'de tatilimizi yapmaya karar verdik. Gec alinan bu karar bize hem madden, hem de yorgunluk olarak dusundugumuzun uzerinde bir faturayla donse de cok guzel, hayal gibi bir yerdeydik.
Oyle Temmuz'dan Avrupa'da Agustos icin tatil plani yapilmazmis, Ocak ayindan herkes yerini ayirtir, planini yaparmis. Zaten sadece herkesin Agustos ilk iki hafta ozellikle tatilde oldugu bir ulkede olunca boyle bir durumda kalacak yer bulmak cok zor olurmus.
Bir sekilde ilk 12 gunu otelde, son 15 gunu kiraladigimiz evde olmak uzere kalacak yerimizi ayarladik.
Calella'da cok yeni sey ogrendim, cok yeni sey sevdim. Bu Ocak'tan daha temkinli belki yine ayni yerde tatil plani yapabiliriz.
Neler ogrendim? Hollandalilarin favori tatil yeri Costa Brava sahilleriymis. Ne kadar cok Hollandali vardi anlatamam. Costa Brava, bizim Bodrum- Cesme gibi sahilleri isletmeler tarafindan ele gecmemis, bir sezlong bir semsiye kiralamak mumkun degil, semsiyeni sezlongunu havlunu kapip gideceksin sahile, tabi ki cafeler ve restaurantlar mevcut ama sahilin isletmesi ile ilgisizler. Bizim de 17 senelik Seferihisar yazlik yillarimizdan sonra ilk defa, plaj hasirlarimiz, semsiyelerimiz oldu:) Hollandalilarin mini romorklariyla sahilde kurduklari duzene hasta oldum. Hala arastirma halindeyim, bulursam hemen bir tane kirmizi ya da mavi siparis edecegim:)
Damak tadimin zamanla buraya uyum saglamaya basladigini itiraf etmeliyim.. Her salataya konan ton baliklarina basta anlam veremezken simdi cesit cesit konserve ton baliklarindan arar oldum, en yaygin, esasen Japon mutfagina ait Atun Tataki, cig ton baligindan hazirlanan marine yemekleri favori yemeklerimden biri oldu.
Taze sogandan hic hazetmezken buranin kuru sogan gibi buyuk basli taze soganlarini domates ve bol zyagi ile tuketmek favori aliskanligim oldu.
Ve hazir icecekleri birakma kararimla yine agzima surmedigim soda, Vichy Catalan yerli sodasi ana icecegim haline geldi..
3 ayda neler degismis bende...
hepsi ayri yazi konusu olur:)
No comments:
Post a Comment