Thursday 3 June 2010

HOLIDAY SERIES- VOL1: BARCELONA

Sizlerden gelen yoğun istek üzerine işte hip tatil noktaları ve STİLİZE tatil planları, gidilecek yerler ve tabii ki en önemlisi giyim-kuşam, saç- baş meseleleri.
Hepsine gitmiş değilim, tatil serisinin ilk şehri de gidemediğim ama bu yaz gitmek için tüm kıştır şarkısını dinlemeye doyamadığım güzel akdeniz kenti BARCELONA.


Kendisini hep merak ediyordum ama görme isteğim özellikle Woody Allen'ın Vick Cristina Barcelona filmi ve Gywenwth Paltrow'un Spain on The Road Again TV programı ile tavan yaptı.





Filmi izlemediyseniz fikir sahibi olmak ve meşhur müziğini dinlemek için fragmanı yukarıda.


Benim izlediklerim ve araştırdıklarım kadarı ile Barcelona bir deniz şehri, Catalonia'nın başkenti. Şehir merkezinde sokak sokak gezip Gaudi'nin yapılarında kendinizi kaybedip, hemen şehir içinden soğuk denize kendinizi atabiliyormuşsunuz.
Yeme içmede balık, deniz mahsullerinin en tazesi lezzetlisi ve tarifleri ile kendinizi kaybetmeniz mümkün, en geleneksel ve hatta belki biraz turistik olan yiyecek Paella, deniz mahsullu pilav- risotto arası, zengin, prinçli yemeği ve buzzz gibi kırmızı şarap ve envair çeşit meyve ile hazırlanan Sangria'sı( sanırım bizim kebap ve rakı ya karşılık geliyorlar turistik açıdan:))

Picture 1



İşte özel tenceresinde dumanı üstünde Paella


Daha detay ve hatta İspanya'nın diğer şehirleri için de yeme içme guide olarak tekrar Spain on the Road Again programının web sayfasını önereceğim. Benim de giderken yol göstericim olacaklar:)

Picture 2

Peki ne giymeli, bence elbise, elbise, elbise:) uçuş, uçuş uzun- kısa, sabahtan parmak arası terliklerle veya babetlerle akşam dolgu topuk wedge ler ile... straplez tercih ederdim, sokaklarda güneşli güneşli gezinirken yanmak olası, bikinimi içime giyerdim ya da mini bir peştemal ile(havludan az yer kaplar) çantaya atardım, sıcaktan bunalıp şehrin merkezindeki plajlardan denize girebilmek ve bir anda plaj keyfine geçmek muhteşem olurdu:)












Elbise bir yere kadar derseniz basic Tee ler ile mini etek ve şortlar, ayrıca şık akşamlar için dokumlu tulumlar ve renkli platformlar en iyi seçimler olur.





Barcelona için bu kadar, VOL2 de şehrimiz gözde beldemiz Çeşme, geçen seneden fotoları da görebileceğiniz güzel bir yazı olacak:)


FDBlogs, Spain- On the Road again

3 comments:

une voguette said...

stilize an itibariyle kalbimin orta yerine bicak sapladin cunku bu yaz gitmek icin olup bittigim yer barcelona!!! kendime bir ekuri buldugum an ordayim!! ahh su an hayal dunyasina daldim bile! harika bir post olmus bayildim!!

Unknown said...

On the road again muhteşem bir seriydi, tekrar tekrar seyretmişimdir. Ayrıca iki hafta sonra muhtemelen ben Barcelona'da olacağım, belki yine streetstyle çekme şansım olur, gerçekten her şeyiyle muhteşem bir şehir :)

Unknown said...

@une voguette, hah:) yandaşlarım olması içimdeki büyük isteği paylaşmak biraz olsun rahatlattı beni:) Umarım bu yaz hepimize Barcelona kapılarını acar.

@modacadisi, di mi yaa, Gyweneth ı hiç sevmezken o programla kendisine ısınmıştım hatta. Ahh ne mutlu sana ki gidiyorsun, merakla bekleyeceğiz gözlemlerini..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...