Saturday 24 July 2010

HOLIDAY SERIES- VOL4- SEDEF ISLAND

PAS_6524


PAS_6553

PAS_6533

Anlatmaya tersten başlayacağım, neden? Bilmem:)

Mini bir haftasonu kaçamağı ile cuma İstanbul'dan Cennet Adaları'na gittik. Orjinimizi Büyük Ada olarak belirledik, Cuma öğleden sonra yola çıktık bir gece Büyük Ada'da kalıp Cumartesi akşam dönecektik. Büyük Ada'nın turistlerce ne yazık ki özellikle arap turistlerce istilaya ugraması nedeni ile cuma akşam yemeği bile Burgaz Ada'ya planlandı.

Anlatmaya son günümüzden başlayacağım dün sabah otelimizde kahvaltı edip direk 11 motoru ile Sedef Adası'na gittik, Sedef Adası tamamen özel mülklere ait bir ada, yerleşim az, her ada da yeşillik bol ama burası gerçekten deniz ve yeşilin buluştuğu bir cennet.


PAS_6590

Vapurda BüyükAda'dan Sedef'e geçerken...

Bu özel mülkte, ev sahibi de olan Nişantaşı'nda Zazie restoranın sahibi aile Port Sedef isimli bir restoran ve plaj açmış, bir de bu sene Salih Saka'nın açtığı Club Ada Sedef var. Biz akşam yemeğimizi PortSedef'te yiyeceğiz diye gündüzü de Club Ada Sedef'te geçirelim demiştik ama boşuna kendimizi adanın bir ucuna yorduk.
Club Ada Sedef'in kıyısı çok dalgalı, deniz çok pisti, ilgi alaka da ne yazık ki fenaydı:(

Gerisin geri Port Sedefe döndük, öyle bir his ki İstanbul'la okadar yakınken bir okadar uzaksınız. Doğa çok güzel, işletmenin bir kaç iyileştirme ile perfection a yaklaşabileceğini düşünüyorum ama böyle de gözardı edebiliyorsunuz onlar da yorulmuyorlar daha fazla sanırım:)


PAS_6454

PAS_6498

Vogue Ağustos sayısı ve Beyaz huzurlu saatlerin su gibi akıp gitmesini sağladı:) Biu'mum bonbonları hep kolumdaydı, özellikle kırmızı ve suan kayıp olan gri-kırmızı çiçekli bikinime pek uyuyorlardı:(
Ya The Blossom Village'dan aldığım güneş yağı, koruma faktörü doğal içindeki yağlardan, inanılmaz bir altın karamel rengi almamı sağlıyor, hayatımda hiç böyl güzel yanmamıştım, şiddetle tavsiye..

Denize giremedim yani daha doğrusu yarım girdim bacaklarımı soktum, adalarda gezdiğim sürece en temiz denizdi ama Marmara'ya girmek cesaret işiymiş, duş aldım güneşlendim. Sürekli ziyaretçiler şapıdı şupudu yüzüyorlardı, benim korkaklığım oldu.


PAS_6522

PAS_6530

Sedef öğleden sonra özellikle ziyaretçisi yelkenlilerle, yatmotorlarla çok hareketleniyor.
Sedef'te ne giymeli, herşey kaldırır ister Marine havasında spor mavi beyaz çizgilileri kırmızılarla kombinleyin ister en şık bikinilerinizi transparan üstlerle zengin aksesuarlarla tamamlayın. Turkiye'den bir tatil bölgesine benzetemedim ama chic atmosferiyle italyan adalarını hatırlattı.

PAS_6515

Diğer detaylara gireceğiz ama çantamı gördünüz mü:) Fikir annesi Biu yani offnegiysem.com'un ve Biu Factory'nin sahibesi Billur, tasarımcısı ve el emeği göz nuru Yael'e ait. Bir güzel öğle yemeğinde Billur "offnegiysem" çanta istiyince ben de ben de "Stilize" isterim dedim ve Yaelciğim bizi kırmadı:)
Ve artık sipariş üzerine herkese istediği yazılı çantalar yapıyor:)

Billur'un "offnegiysem"ine göz atmak için buraya, Yael'den cici şeyler sipariş etmek için buraya tık tık...

PAS_6510

Peki ben ne giymiştim?
Tee: Massimo Dutti, Athlet with stripes: Zara, Shorts: Pull&Bear, Flip Flops: İpanema, Sunglasses: Zegna(Emro's), Hat: D&G (2003 kardeşim Onur'la Venedik gezimizden hatıra:)), Bracelet: Biu Factory, Straw Bag: Life in Mono


PAS_6480
Bikini: Victoria's Secret, Head Band: Life in Mono, Earings: Karmen, Kaybettiğim bikinim, sandelyede hemen arkamda bu resimden sonra kayıplara karıştı:( Massimo Dutti..

Bu güzel tatili planlamamızda bize önerileriyle fikir veren Yaelciğime tekrar teşekkürler, sayesinde tatilimiz mükemmeldi:)


3 comments:

Anonymous said...

Süper bir post olmuş, dolu dolu... Eline sağlık..Ayrıca bu marin tarzını çok seviyorum.. şık ama rahat.. Zaten son zamanlarda elim mavi ve beyazdan başkasına gitmiyor..

Melek said...

Merhaba, Güneş yağıyla ilgili bir sorum olacak. bu yağın koruma özelliği de var mı? hem bitkisel hem de koruma faktörlü bir yağ arayışındayım da..
Teşekkürler,

Unknown said...

@Melek, Selma bu ürünlerin yaratıcısı ve sahibi nin anlattığına göre bazı doğal yağların kendi özünde koruma faktoru var, bu güneş ürününü de kendi hazırlıyor. Ben cok memnunum bu zamana kadar hiç olmadığım bir renkte yanıyorum kızarmadan golden gibi... detayları Selma'dan öğrenebilirsin: http://www.theblossomvillage.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...