Tuesday 3 August 2010

BARCELONA AT FIRST SIGHT

PAS_7235

La Rambla Barcelona'nın İstiklal'i ise Angel de ona paralel trafiğe kapalı bir başka geniş caddesi, La Rambla'dan çok Angel ve ara sokaklarında gezinmeyi tercih ettik.


Twitter'dan da görmüşsünüzdür, bu uzun ayrılığın ve sessizliğin nedeni Barcelona ziyaretim oldu. Ama bol malzeme ile döndüm. Şehir gerçekten çok farklı, gödüğüm hiç bir avrupa kentine benzemiyor. Ya da hepsinden bir parça, ama sahili... onu hiç bir yere benzetemem:) Şehrin benim gördüğüm gezdiğim 4 ana bölümü var, Gotic yani eski şehir, Raval daha urban ve yeni temizlenen hip bölge, düzenli büyük caddelerin olduğu bölge Eixample ve tabii ki Barcelonata'dan başlayarak doğuya kadar devam eden sahil ve marina.
Yani Eixample Londra desem, Gotic Roma desem, peki Raval?? bilemedim:) bir de bu semtler bir okadar iç içe geçmiş hani düşünün Nişantaşı bitiyor arkasından hemen İstiklal caddesi Beyoğlu başlıor arada hiiiç boşluk yok. E sonra bitmiş İstiklal bir bakmışsın Karaköy'desin ama Yeniköy'e kadar Miami misali bir sahil:)
Yok böyle olmayacak Barcelona görülesi bir şehir:) Anlatmakla zor, izlemekle zor, okumakla zor.. ki ben bu şehre bayadır meraklıydım buna rağmen şaştım kaldım..
Barcelona yaşanılası bir şehir. Katalunya'nın başkenti ve Katalan kültürünün her caddesinden, duvarından insanından fışkırdığı... Bu kadar kültürüne addict bir şehir görmedim, Katalan kültürünün holiganı.. yeme, içme, sanat, mimari hepsine sıkı sıkıya bağlanmışlar...
Şimdilik bu kadar, ilk gün sahile yururken Parc de Ciutadella'da ilk şaşkın görüntülerim:)


PAS_6778

PAS_6775

Tee: Zara, Shorts: Pull&Bear, Sandals: Accessorize, Sunglasses: Marc Jacobs


PAS_6805

Denize girince Tee olur elbise... Barcelonata sahili.

PAS_7160

PAS_7158


Ciutat Comtal her öğün mini bagetleri ile benim uğak yerim oldu, bu da doğumgünü yemeği öncesi buluşmamız:)
Dress: H&M, Cardi: Mango, Shoes: Vivienne Westwood for Melissa, Earings: Karmen

Catalan kültüründe yemek en büyük rolü oynuyor, deniz mahsulleri, Paella, Iberian ham ve tabii ki taze taze envayir çeşit tapas yani bizce mezeler, sabahtan itibaren Tapas Barlar açılıyor ve taze taze lezzet fışkıran Tapas seçenekleri camekana diziliyor, insanlar da camekan önündeki bara, benim favorilerim La Ramblas de Catalunya üzerindeki Ciutat Comtal birinci, Taller de Tapas ve Tapas 24 arkasından gelir.
Off yemeye doyamadım.
Akşam kallavi bir yemek yiyeyim derseniz onun için de çok güzel şık restoranlar tabii ki mevcut biz he akdeniz mutfağı tercih ettik ama her tür bulmak mümkün.

Yok okadar resim, okadar anlatacak şey var ki arkası yarın...:)


5 comments:

Anonymous said...

kot elbiseniz cok güzelmiş. markasını öğrenebilir miyim.

Serap said...

Çok güzel, bu yıl tatile çıkamadım ama tatil postlarını okumaktan çıkmış kadar oldum :)

Unknown said...

Ayy yine özledim, hakikatten acaip güzel bir yer, demiştim değil mi? :)

Unknown said...

@anonymous, H&M yeni kendisi Barcelona ganimeti:):)
@Serap, sevindim bu denli sana iyi gelmesine en kısa zamanda kısacık da olsa, yakın da olsa bir fırsat dogar da gidrsin umarım azı cogu, yakını uzagı farketmez tatiiiil sahane bise!
@Moda Cadısı, evet yaaa ne acayip en sasırtan yer ilan ettim kendisini:)

MODA DUYGUSU said...

ayakkabılar olayy Barcelona merak konusu (:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...