Tuesday 11 December 2012

3 KRAL/ LOS REYES MAGOS

Untitled
Yabanci dili, o dili konusan bir ulkede ogrenmek ayni zamanda kulturu de ogrenmenin iyi bir yoluymus. Okul bu yuzden belki de benim icin pek keyifli, bu ara bir cok ulkede oldugu gibi Christmas telasi burada da basladi, gecen sene tam Christmas'da buraya tasindigimiz icin oncesindeki bu tatli telasi kacirmistik.

Ispanyollar, Christmas'i kutluyorlar ancak cocuklara hediye verme ritueli ve Noel Baba mevzuusu farkli. Santa'ya inanmiyorlar, esas Ocak 5-6 da Los Reyes Magos dedikleri 3 kralin cocuklara hediye getirdigi inaniliyor.. Los Reyes Magos, 3 kral ama bizim dilimizde sihirli, buyucu, muneccim gibi karsiliklari olan, Magos krallar. Pers diyarinda yildizlari okuyarak, Isa'nin dogumunu ogreniyorlar ve hediyeler getirmek uzere yola cikip, 5 Ocak gecesi ulasip 6 Ocak sabahi hediyelerini veriyorlar..

Sehirde inanilmaz bir karnaval havasi yasaniyor, temsili 3 kral: Sarisin kral Gaspar, beyaz sacli  kral Melchor ve zenci kral Baltasar, limandan Barcelona'ya giris yapiyor butun gun tum sokaklari karanaval arabalari ile gezip onlari bekleyen cocuklara karamel, seker dagitiyorlar..
Cocuklar bu ay suresince kartlara, ne kadar iyi cocuklar olduklarini, belki yaptilarsa kucuk yaramazliklarini yaziyorlar, sonra da isteklerini listeliyorlar. 3 Kral bu istekleri eger yaramazsa da karbon seker denen cirkin mi cirkin bir seyi cocuklara getiriyor..

Bu sene ben de bir kart yaziyorum 3 krala.. Basi saglik ve mutlulukla basliyor, huzurla sonra biraz elle tutulur seylere de ufaktan giriyorum... Buyrun kartimin bir kismi....

Untitled


Untitled


Untitled

2 comments:

secdus said...

Şu botları bende listeme yazabilir miyim?:))

biu said...

Ya annesi kartı Atlas'ın yazması gerekirken sen yazmıssın :)) Ama nolur nolmaz dilekler bir bir gerceklesirse diye şimdiden anlaşalım; Maje parkanı ödünç verirsen, ben de sana Rag&Bone botları ödünc veririm ;)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...