Tuesday 26 January 2010

EDIE





Hit filmlerimden Factory girl Edie'yi bilmem kaçıncı kez bu akşam tekrar izledik. Sadece ve sadece 28 yıl yaşayabilmiş ama bu kısıtlı süreye çok şey sığdırmış güzel kadın, başka bir güzel kadın Sienna'da can buluyor.
Hikaye olarak muhteşem, görsel olarak da 60 ları insana yaşatıyor. Filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
"Super Star" ve "It Girl" kavramlarının doğmasına neden olan ve ilk kez bu sıfatların kullanıldığı Edie'nin tarzından bir kaç örnek:




Vogue için yaptığı çekimden bir kare...
Andy Warhol'un apple souce u aynı zamanda bi dönem aranan bir mankendi, aslen resim eğitimi almış bir ressamdı. Ama yine Andy'nin deyimiyle sanatçı olmak için fazla güzeldi.
Sarı kısa saçlarında Andy Warhol'dan esinlenmişti aslen koyu kumral. En iz bırakan görüntüsü sarı saçlarına inat koyu renk, kalın ve belirgin kaşları, takma kirpikleri ve koyu renk gözleriydi.




Kısa elbiseler, uzun çizmeler, envayir çeşit kürkleri, ozamanın ikonları Audrey ve Marlyn'e zıt, bambaşka tarzının ana unusurlarıydı.


Sienna Miller, Factory Girl filmi çekimlerinden...
Aksesuarları ile öne çıkıyordu, büyük avize küpeleri, kolyeleri, hiç bir şey giymese de en kötü zaman da bile üstündeydi.



1 comment:

*STYLEBOOM* said...

harikasin stilizecimmmm!

edie aykırılıgın kralicesi, hala onun sayesinde "super" model olan, kadin olan, ikon olanlar var:)) benim de ediem gelmis oturayim seyredeyim yaaa:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...