Tuesday 22 February 2011

CEYLAN ZIGOSLU & ME

İşte uzun zamandır yer aldığım en güzel proje, sevgili Buildings ekibinden Bloggers& Degisners ve Stilize'nin tasarımcısı Ceylan Zigoşlu. Ceylan, Sabanci Universitesi'nde Gorsel Iletisim Tasarimi üzerine lisansını tamamlarken, bakmış kı hep konusu moda ve styling.. Verilen projelerde, çalışmalarda hep konusu modaya kaymış. Okul bitip de gerçekle karşılaşma anında, bir margarinin, tüpün ya da sigortanın iletişimini yapması gerektiğini görünce aşkının iletişimden çok moda olduğuna karar verip, fotoğraf tutkusu ile moda fotoğrafları çekmeye başlamış. Eş zamanlı IMA'da moda programına başlamış ve bu büyük akademinin ilk öğrencilerinden olma fırsatını yakalamış. IMA'da aldığı eğitimle fotoğrafçılıktan yaratıcılığa kaymış, aynı sene İtalyan Ticaret Merkezi ile IMA'nın ortak düzenlediği projeye katılan 5 öğrenciden biri olmuş. İtalya’nın önde gelen kumaş üreticilerinin tesislerini gezerek, üretim aşamalarını gözlemleyip ve bu üreticilerin koleksiyonlarından özel kumaşlar seçilen projede, Ceylan'ın koleksiyonu da , İtalya Başkonsolosu Massimo Rustico ve eşinin evsahipliğinde İstanbul Venedik Sarayı’nda gerçekleşecek İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 63. Yılı daveti ile birlikte, İtalyan Sarayı’nda sergilenmiş. Bu tecrübeyi gururla anlatan Ceylan, bu projeden kalma, kıymetli İtalyan kumaşları yakışacak tasarımlarda kullanmak üzere halen gözü gübü saklıyor.



Ben Ceylan'ın sıcacık atölyesine davetliydim geçen hafta, hem bu hikayeleri dinlemek hem de projede benim için tasarlayacağı kıyafet üzerine konuşmak üzere.
Çizim masası, kalemleri, askıda tasarımları, ben Alice Harikalar Diyarı'na yolculukta gibi hissettim.



E tabi ordaki tasarımlardan birini hemen üzerime geçirmezsem olmazdı, bu ceylanın İtalya projesinde sunduğu koleksiyondaki ceket.


Ceylan, tasarımlarının kendinden aksesuarlı olmasını seviyor, bir çok aksesuar çalışması da var bu vudu bebek koleksiyonlarından biri ogünden hediyem oldu.
Çıkan sonuç bu akşam ilk defa projenin şerefine verilen partide üzerimde olacak..
Hikayesi tasarımla birlikte bir sonraki posta kalsın...

2 comments:

NALAN HAZNEDAR said...

Ceylanda benden yani insanın sevdiği işi yapması gisi yok bence başarılarının devamını diliyorum ve diğer postu 4 gözle bekliyorumm

DB JUNK said...

Bayılırım Ceylan'a, tabii sana da çok:) Ekip süper, çıkanı merak ediyorum:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...