Wednesday 25 December 2013

LIFE/ MERRY CHRISTMAS!FELIZ NAVIDAD!

DSC09098

Bir Christmas sabahina Barcelona'da uyandik.
Turkiye'de ne gundu yahu diyecek kadar bilmez ve tabiki kutlamazken burada coskusuna katilmamak mumkun degil..
Her zaman bu konularda acik goruslu oldum.
Bu gun bizim icin hiristiyanlarin dini bir kutlamasindan ote ayni zamanda yasadigimiz ulkenin ve sehrin kulturel bir olgusu, acikcasi bu kadar sahip cikmalari, ayni filmlerde gordugumuz gibi ne olursa olsun ailenin ve sevenlerin bir araya geldigi, paylasim ve hediyelesmenin gelenek oldugu kutlamalarin disina cikmamasi alkisi hak ediyor.
Buradaki arkadaslarimiz, "peki sizin bayramlariniz nasil?" dediginde ayni gelenekleri iceren bayramlarimizi anlatiyorum ama buyuk sehirlerde herkesin sehirden kacamak tatil firsati olarak gormelerini, aksine ailenin her ferdinin bir baska diyarda tatilde oldugunu anlatmaktan utaniyorum:(

Burada bir gun degil, 3 gun kutlaniyor hem:) Noche Buena yani 24'u gecesi Isa'nin dogumu, 25'i Navidad yani Christmas, 26'si St. Estaban:) Seviyorlar kutlamalari, zaten Saint'ler okadar cok ki her ay bir iki Saint icin kutlama yapiliyor mutlaka..

Genelde 3 gunu paylasiyorlar, Noche Buena annelerde, Christmas ogulun evinde, St. Estaban kizin evinde gibi:)

Biz St. Estaban'da Atlas'in arkadasi Juan'in davetlisiyiz:) Pek heyecanliyiz geleneksel kutlamalarina taniklik edecegiz.. Bu kalabalik yemek icin ben kestaneli pilav, peynirli borek ve brownie hazirlayacagim..
Bu davet disinda napacagiz, her yer 2 gun kapali, bugun favori Christmas fimlerimizi, sirasiyla The Holiday, Family Stone ve Love Actually izleriz.
Yarin da aksam yemegine hazirliklarla gecer. Bizim icin daha onemlisi yeni yil kutlamalari arkadaslarimizin haftasonu gelisi ile baslar:)

DSC09100

DSC09108

DSC09126


DSC09140

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...